Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ruski duhovniki se učijo voziti oklepnike
Ruski duhovniki se učijo voziti oklepnike
V časih, ko je cerkev še dovoljevala širjenje vere z mečem, so bili duhovniki strašni božji bojevniki, danes je njihova vloga v vojski zgolj simbolična.
Artur Švarc
5. februar 2018 | 8:46:00

Seveda je duhovščina, ki je del vojaških enot, z vojaki na ali vsaj blizu bojišča, niso pa udeleženi v spopadih. Ruska vojska je že 2013 duhovnike bolj aktivno vključila v enote z mobilnimi molilnicami in njihovim »poveljniškim« centrom, zdaj pa so napovedali še bolj aktivno vlogo – vozili bodo bojna vozila in upravljali s telekomunikacijami. Razlog je logičen in namenjen temu, da duhovniki ne bodo le statisti.

Za zdaj bo 30 vojaških duhovnikov, ki so del letalskih in padalskih enot, znalo voziti BMD-4M. Ruska ortodoksna cerkev napoveduje, da se ne bodo urili z orožjem, pač pa bodo znali voziti reči, ki z bojišča odpeljejo ranjene vojake. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija